ΡΗΒΙΟΥΣΤ του 13ου ΕΤΑΠ του GIRO ΝΤΙ ΙΤΑΛΙΑ

Σήμερα είχαμε δύσκολα πράματα για τσου κουρCάδες. Πρωτοκλασάτη ανεφόρα με τα κατηφόρου, στα καπάκια δευτεροκλασσάτη ανεφόρα με τα κατηφόρου, μια υποψία κάμπου και πάμε πάλι απ' την αρχή μια απ' τα γίδια.

Η μέρα ξεκίνησε ωραία για εμάς, όχι τόσο για τους κουρCάρους. Πήγαν να τα στήσουν στον πρώτο ανήφορο ο Κούνελος που έχει το Baby Μπλου Ζιπουνάκι με τον Βρισκόντι που θέλει να του το πάρει και λίγο πριν το ΚΟΜ, στουκάρανε αναμεταξύ τους κιοφάλι με κιοφάλι λόγω αμπαλοσύνης, πάρτον κάτω τον Βρισκόντι. Ο Κούνελος έκανε και καλά ότι κοιτάει... κλάιν. Την έκανε μ' ελαφρά.

Κατά τ' άλλα, έχουμε έναν Φροντοφδεράσε μπροστά απ' τους Εγωείμαι καμια κοσαριά νοματαίους πιο πίσω να κάνουν τους Τζάσερ και πιο πίσω το πελοτόστ με τα Φαβορίτ.
Κούνελος και Βρισκόντι στους Τζάσερ.
Διαφορές δεν σου λέω, δεν έχουν και πολύ σημασία, αφού είναι γνωστό ότι προς το τέλος θα κλάσει το σύμπαν και θα πιάσουν δουλειά οι μπαζοφόρες, όπως γίνεται πάντα στα ετάπ με ανηφόρο.

Ο Στέφανος ο Ντένης πάει μοναχός το βήμα του, από πίσω στους Τζάσερ οι Ροζμαρίδες είναι μπροστά και στο πελοτόστ οι Ετυχεσκαλάκι.

Πάμε για τη δεύτερη κορφή, περνάει πρώτος ο Στέφανος ο Ντένης, στους Τζάσερ τα ξαναστήνουν ο Κούνελος με τον Βρισκόντι από ρολαριστές δευτέρες. Κέρδισε ο Κούνελος, ούτε μιση καρότσα.

Γέρνουν κατά τον κατήφορο και εκεί που ο Στέφανος ο Ντένης είναι στο δίλφτο μπροστά από τους Τζάσερ και στο τετράλεφτο, κάνει την κίνηση της χιλιετίας.
Ανάβει αλάρμ, κάνει δεξιά, αράζει και περιμένει να έρθουν οι άλλοι.

Έρχονται οι αλλοινοί τους πέρνει στο κατόπι, συνεχάνε. Στους Φροντοφδεράσε είναι και ο Ουλίτσις που λόγω της διαφθοράς είναι ο κατα φαντασίαν Μαλιαρή Ρόζα.

Πιάνουμε τον καμπάκο το πελοτόστ μαζεύει τη διαφθορά, είναι κάπου στα 2.5 λεφτά.
Μπαίνουν μπροστά τα Κουμούνια και αρχίζουν να δίνουν αβέρτα. Οι Φροντοφδεράσε έχουν μπει για τα καλά στον προτελευταίο ανήφορο και τα πρώτα συμπτωματασ κλασίματος κάνουν την εμφανισή τους. Ο Νιέβερ με τον άλλοΝτομπροβόσκει απ' τους ΤζερομκλεμένΖΖ την κάνουν μ΄ελαφρά.

Στο πελοτόστ τα ίδια. Τα κουμούνια δίνουν αβέρτα.
Μην στα πολυλογώ. Φτιάχνεται το παραδοσιακό παρεάκι των Φαβορίτ με τον Ζούγκλα χωρίς δουλικό αφού έχουν κλάσει όλοι, και Φροντοφδεράσε είναι μόνοΖτου ο Νιέβερ των Αχώνευτων.

Ο Ζούγκλας αρχιζει και κλάνει. Ανακάμτει και γέρνουμε κατά τον κατήφορο. Πάνε να κάνουν τσιτιμονιές αλλά όλοι ξέρουμε ό,τι αφού κανέναν από δαύτους δεν τον λένε Γκγουίνερ ή Γρηγόρη Μινάρα ή κατι τέτοιο, όλοι μαζί θα είναι πάλι στον κάμπο και το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να σαβουριαστούν και να γελάμε πάλι μαζί τους.

Πάμε για τον τελευταίο ανήφορο. Ο Ζούγκλας αρχίζει και κλάνει οριστικά πλέον. Στα Φαβορίτ, έχουν μείνει τα κανονικά Φαβορίτ. Το τριτοδεύτερο πρόγραμμα είναι κομματάκι πιο πίσω. Ο Νιέβερ ακάθεκτος. Το πάει καλύτερα και απ' τον Κυραλένα μπορώ να σου πω.
Κάπου εκεί χάνουμε τον Αμαδόρε. Ρε δω Αμαδοre, ρε κει ο Αμαδόρε πουθενά ο Αμαδόρε.
Βγάζουν κάτι διαφορές οι διοργανωτές αλλά δεν είναι να δίνεις σημασία. Αντιμετωπίζουν την κάθε στροφή φρεναριστά και στο τέλος θα κάνουν ταμείο, αν εν τω μεταξύ δεν γίνουν τροπέτο και θα δουν ποιος θα πάρει το ζιπουνάκι. Σίγουρα δεν θα το έχει ο Ζούγκλας πάντως.

Όπως είπα στον καμπάκο πριν τον τερματιΖμό είναι πάλι όλοι μαζί και ο Αμαδόρε παρακαλώ. Μάλλον έκοψε δρόμο το λαμόγιο.
Ο Νιέβερ δεν χάνει το ετάπ ούτε με επίθεση τσιγκανιστή.
Ο Αμαδόρε παίρνει το Ροζ Ζιπουνάκι και ο δενειναιοερνεστοΒαλβέρδε ακόμα μία φορά τον μπούλο.
Και εκεί στον κάμπο, εμφανίζεται απ' το πουθενά ο γίγαντας. Ο τιτανομεγιστοτεράστιος Μπραμπίλιας να βοηθήσει τον Ζούγκλα να μαζεψεί τ' ασυμάζευτα.
Τους μάζεψε κανα δίλεφτο στον κατήφορο.
Αυτά τα κάνει μόνο ο Μπραμπίλιας και πριν 30 χρόνια ο Παντάνης.
Εγώ στη θέση του θα πήγαινα την παλιοκούρCα στο ΡηΤσίχλιστ και θα έπαιρνα ένα Σέσιον Εξακοσαπενηνταβούτα, με τα δίπλακα του κομπλέ σεμπλόν, να βρω την υγειά μου. Τι θέλει και μπλέκει με τις κουλομαρίες δεν μπορώ να καταλάβω.

Η γενικιά κατηγορία τελικά ήρθε τούμπα. Πρώτος ο Αμαδόρε στα 25 δεύτερα ο Ζούγκλας.
Από αύριο ξεκινάει ο κανονικός αγώνας, όπως θα έλεγε και μια ψυχή πίνοντας ένα ανθοδοχείο μπύρα. Ή μήοως από σήμερα;

Comments

Popular posts from this blog

Τι νέα;

Ρηβιούστ του 17ου ΕΤΑΠ του Tour

Ρηβιούστ του 13ου ΕΤΑΠ του Tour