ΡΗΒΙΟΥΣΤ του 14ου ΕΤΑΠ του GIRO ΝΤΙ ΙΤΑΛΙΑ.

Ξυπνάνε το πρωί οι κουρCάδες, πάνε στους διοργανωτάς και τους λένε ότι επειδήστ οι χλapaCheοι τους κοροϊδεύουν ότι είναι τελείως άμπαλοι κι επειδή ένας παλιός κουρCάδικος μύθος λεει ότι η κούρCα είναι η αρχή των πάντων και άμα δεν κάνεις κούρCα δεν πάς πουθένα, θέλουν να κάνουν αυτά που κάνουν οι χλapaCheοι.

Με το που το ακούει ο ΧέσεμαΖλ, αμπάλαρει την γκαρνταρόμπα και την κάνει οτοστόπ για Ικαρία. Παλιά καραβάνα, καναδός, πρώην χλapaCheος, σου λέει το γυρίσαμε στην κουρCα για ν' αράξουμε, δεν είμαστε για να μπλέκουμε τώρα...

Οι υπό και λοιποί ανέκδοτοι.
Ωραία τους λένε οι διοργανωτάς τα βλέπετε κείθε πέρα κείνα τα βουνά; Δολομίτες τα λένε, ανεβαίνεται σε όλες τις κορφές και καταβαίνεται απ' το γκρέμι.
Με το που το ακούνε οι κουρCάδες, βγάνει ο κώλοστους μαλλί.
Ώπα λένε τι ν΄ανεβουμε και να κατέβουμε; Είναι αναγκη ν΄ανέβουμε τόσο ψηλά; Δεν έχει κανά δρομάκι στους πρόποδες να κάνουμε κανα πελοτόστ, ν΄ανέβουμε κανα γεφυράκι και να πάμε σπίτια μας;

Τσούκου απαντάνε οι διοργανωτάς. ΧλapaCheικα γούστα θέλατε, αυτά θα λάβετε, σε κουρCάδικη version βέβαια, μην το χέσουμε κιόλας.
Οπότε σημείωνε λατρεμένε μου αναγνώστη.
Δυο πρωτοκλασάτες ανεφόρες με τα κατηφόρου. Τρεις δευτεροκλασάτες με τα σχετικά. Μια τριτοκλασάτη για τη γεύση. Μια χωριάτικη, μια κολοκυθάκια τηγαμητά, μια τυροκαφτερή και τρεις άμστελ.

Ξεκινάνε χωρίζονται σε δυο γκρρντούπ. Μπροστά κάνουν τους Φροντοφδεράσε καμιά 40αριά νοματαίοι. Aπό πίσω οι Μπαλαμόρ μπροστά και κολητά τα Κουμούνια.

Πάνε για την πρώτη κορφή, ορμάει ο Στέφανος ο Ντένης να πάρει το ΚΟΜ. Έλα που είναι και ο Κούνελος εκεί με το Baby μπλου Ζιπουνάκι και τον τσαγιάζει στο χαλαρό.
Εκτοτε δεν ξαναείδαμε τον Στέφανο τον Ντένη. Μάλλον την έπεσε σε κανα υπόγειο καπηλείο να πιει μια ρετσίνα απ' το βαρέλι και ν' αναλογιστεί τα βάσανα του κουρ
Cα φροντοφδεράσε.

Τελειώνει ο πρώτος ανήφορος κάνουν και τον κατήφορο, πάμε για τον δεύτερο ανήφορο και αρχίζει να γίνετε του κλασίματος το κάγκελο. Κράτα με να σε κρατώ ν' ανεβούμε το βουνό. Κι έχουμε πολύ ψωμί ακόμα μέχρι να τραγουδήσει η ευτραφής τραγουδιάρα.

Με το που πιάνουν τη δεύτερη κορφή οι Φροντοφδεράσε η διαφθορά με το πελοτόστ είναι πάνω απ' τα 8 λεφτά και έχουμε και καταφαντασίαν Μαλιαρή Ρόζα τον Σούτσου απ΄τα Κιουφάσκελα.

Περνάνε οι κορφές με λύπες και χαρές πάμε για την δεύτερη πρωτοκλασάτη που είναι και η πιο ζόρικη. Μετά μια δευτεροκλασάτη και τέρμα τα βάσανα.

Μπροστά είναι ο Παραλίας απ' τις Μαρίκες. Σούτσου και Ασταπούμας κάνουν τους Τζάζερ.
Μαζεύουν τον Παραλία, τον περνάνε, κλάνει ο Σούτσου και μένει ο Ασταπούμας μόνος λήγδερ οφ δε race.
Στο πελοτόστ μπαίνουν τα Κουμούνια μπροστά και αρχίζει να κλάνει όλη η κοινωνία. Πρώτος μας κουνάει μαντήλι ο Ζούγκλας. Μετά ο Αμαδόρε, αλλά αυτός έχει τον κατήφορο να ρεφάρει.
Όλες οι Δολομιτικές Άλπεις έχουν γεμίσει μπάζα με κράμπον και κολάν.
Τους ξεχνάμε και επικεντρωνόμαστε στον Ασταπούμα και το παρεάκι των Φαβορίτ.
Ο Αστραούμας πάει το βήμα του κύριος, παλεύει για το ετάπ και μια θέση στην κουρCάδικη ιστορία.

Τα Φαβορίτ γέρνουν κατά τον κατήφορο, όπου όπως ήταν αναμενόμενο τους μαζεύει ο Αμαδόρε. Ξανά όλοι μαζί μια ωραία ατμόσφαιρα πάνε για τον τελευταίο ανήφορο.
Μπροστά Σκαρπίνι κολλητά Κανιμπάλι, κολλητά δενειναιοερνεστοΒαλβέρδε.

Κατεβάζει δευτέρα ο Κανιμπάλι, σανιδώνει τα γκάζα και πάει να την κάνει. Ο δενειναιοερνεστοΒαλβέρδε, κάνει να πατήσει κι αυτός... άλογο κλάνει. Κάτι Ματζικχωριστουσπελ, κάτι Ουρακαντάγκ, κάτι Ζαχαρίνες, κάτι Αμαδόρες είναι στα όρια του έκλασα εντελώς τελείως.
Ο ΚρουνγκΖβουινγκ όμως, αυτός ο Τρόυ Μπρόσναν του πελοτόστ, που ότι και να κάνει κανείς δεν τον έχει ικανό να κερδίξει, ανοίγει και μαζεύει τον Κανιμπάλι στο χαλαρό.
Από κοντά και ο Τσάβεστ γιατί σου λέει σιγά μην κάτσω με τους πεθαμένοι. Αυτοί μόνο για τα μπάνια στα Καμενα Βούρλα, με τον Παρνασός Τουρς είναι και ούτε.

Αφού κάθονται λίγο με τον Κανιμπάλι, αρχίζουν και πατάνε σγα-σγα μην τους πάρει χαμπάρι. Και Αρχίζουν ν' απομακρύνονται.
Ο Κανιμπάλι τους κοιτάει μ' ένα παραπονο στα μάτια και μέσα απ΄τα δόντια ψιθυράει: εκεί που πάτετε ήμουν κωλόπαιδα και δω που είμαι θα 'ρθούτε.
Τα κωλοπαίδια με το που καταλαβαίνουν ότι ο Κανιμπάλης δεν το έχει, αρχίζουν και δίνουν αβέρτα.

Μαζεύουν ότι μπάζο υπάρχει ανάμεσα σ' αυτούς και το αγρίμι, τον Κολομβιανό αίλουρο τον Ασταπούμα και πιάνου τον κατηφορικό ανήφορο για τον τερματιΖμό.
Ναι, κατηφορικός ανήφορος. ΚουρCάδικα κόλπα. Δείχνουν στο road book ανηφόρα και όταν πας εκεί γέρνει κατά κάτου. Αλλά άμα πεις τίποτα γίνεσαι και κακός.
Οι διαφθορές που βγάζουν οι διοργανωτάς είναι για τον πούτσο και λογκ στορυ σόρτ, ΚρουνγκΖβουινγκ, Τσάβεστ, ένα Άρλεκιν που μάζεψαν, μαζεύουν τον Ασταρούμα και πάνε κουαρτέτο για την τελικιά Βούτα.
Κάνει να κλέψει το ετάπ το Άρλεκιν αλλά κατεβάζει μια δευτέρα ο Τσάβεστ, είναι και καμιά 250αρια κιλά πιο αλαφρύς, ανοίγει και κερδάει το ετάπ.
Το Ροζ Ζιπουνάκι στον ΚρουνγκΖβουινγκ.

Comments

Popular posts from this blog

Τι νέα;

Ρηβιούστ του 17ου ΕΤΑΠ του Tour

Ρηβιούστ του 13ου ΕΤΑΠ του Tour