Ρηβιούστ του 19ου ΕΤΑΠ του Tour.

Το tour είναι τελείως μούφα, λατρεμένε μου αναγνώστη. Έχουν πάρει το τισέρτ του Ταξιτζή οι Αχώνευτοι από νωρίς και τα έχουν κάνει σα τα μούτρα τους. Πιο νερόβραστα, πεθαίνεις.

Δεν υπάρχει κι ένας μικρός Θεούλης, σαν τον Μπραμπίλια στο Giro, να μας πάρει απ’ το χέρι και να μας πάει στο Σαν Σαχλιζέρ και να λέμε είχαμε ένα ωραίο tour.
Κάτι πήγε να κάνει ο Πανταόχις αλλά δεν...
Δεν έχει την ποιότητα και το μέγεθος ενός Μπραμπίλια.

Από την άλλη οι κουρCάδες φροντίζουν πάντα να μας εκπλήσουν ευχάριστα.
Οπότε μες στην πολύ θολούρα τους, αποφάσισαν ν’ ανέβουν στο Μονμπλάν.

Το γνωστό Μονμπλάν, εκείνο που γίνεται το πολύ γνωστό χλapaCheϊκο ιβέντ, το επονομαζώμενο Τουρ Ντου Μονμπλάν. Σου βάλω κι ένα μπίβεο για να πάρεις μια γνώση τι θα πει Tour Κανονικιάς Ποδηλασίας, μην νομίζεις ότι tour είναι η καλοκαιρινή κουρCάδικια επιθεώρηση στο Δελφινάριο.




Στα κουρCάδικα τώρα, τι μέρα έχουμε? Παρασκευή.
Το θυμάσε το Θρίλερ της Παρασκευής στην Υενέδ?
Αυτό.
Στη θέση του αίματος, βάλε τα τσίσα, που φεύγανε από τα κολάν και κυλάγανε ποτάμια στις κουρCάδικες ξυριΖμένες γάμπες, μουσκευοντας τα κουρCάδικα καλτσάκια.

Κι όλα αυτά σ’ έναν κατήφορο. Ο οποίος κατήφορος ούτε άλματα είχε, ούτε drop off, ούτε ρίζες, ούτε βραχόκηπους. Αφσφλατος με δυο τρεις στροφούλες. Είχε ρίξει και δυο ψιχάλες αλλά σε γαλλικιά αφσλφλατο. Την οποία την έχουν για μοντέλο οι γυαλοχαρτάδες να φκιάσουν το γυαλόχαρτο Νο 0.001.

Και πάνω που σκεφτόμουν να προτείνω τα χρονόμετρα αντί να τα κάνουν ανηφορικά, να τα κάνουν κατηφορικά. Να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Αλλά μετά και το σημερινό... άστο καλύτερα.

Στον Αγκών τους, ντελαμοτοκρός είναι καμιά 30αριά νοματαίοι παραδοσιακά στο τρίλεφτο. Βασικά ο Ματζικ χωρίς τους σπέλ είναι ο σημαντικός που πάει να πάρει τα βαθμουλάκια και να εξασφαλίσει την πόλκα ντοτ. Οι άλλοι θα δούμε τι θα κάνουν αργότερα αν δεν κλάσουν.

Κάνουμε κάτι ανηφορικά και κατηφορικά ισάδια να περάσει η ώρα, μπροστά είναι τα Κουμούνια και δίνουν αβέρτα. Από πίσω σιγά - σιγά αρχίζουν και κλάνουν. Τους Ντελαμοτοκρός τους μαζεύουν με αριθμητικιά πρόοδο.
Σ΄ενα απ’ αυτά τα ισάδια, στούκαρει ο Ντουμούκης με τον Τουτακλασεχαμόντ. Τροπέτο ο Ντουμούκης, έφυγε με την ιντεραμέρικαν. Μάλλον χάνει και τους Ολυμπιακοί, εχτός αν προλάβει ο φαναρτζης και τον καλλιμπράρει.

Συνεχάμε, είμαστε σ’ εναν φιλοανήφορο, τα Κουμούνια δίνουν αβέρτα και ξέρεις τι γίνεται όταν βγαίνουν μπροστά και δίνουν. Δεν είναι Αχώνευτοι, σιγά καλέ μου σιγά μην πάρουν τ’ αρματά φωτιά. Κλάνει κόΖμος και ντουνιάς. Οπότε βγαίνει ο Κλαψομούνης [προσφορά του Νάβραχου στα Μοναδικά ΠαγκοΖμίως Έγκυρα Ρηβιουστ, το καινούριο όνομα του Αρούστ] και λέει ώπα χαλαρά παιδιά, κλάνω κι εγώ σιγά σιγά. Οπότε κόβουν, μην κλάσει το μαλακιστήρι και δεν ξέρουν τι να το κάνουν.
Περνάνε οι Ντελαμοτοκρός την HlapaCheikia Corifi της ημέρας, και γέρνουν κατά τον κατήφορο του πανικού και της πυνκής ομίχλης.
Βάνει ο Ρουί Κώστας τα διπλά αεροντανέμικς και λακάει. Κολλητά και ο Ρονάλντος. Πάνε να πάρουν το Ετάπ.
Σε μια αριστερή ανοιχτή, το γίδι ο Ρονάλντος, το ‘κοψε ευτεία μπήκε μέσα στα τριφύλια. Έμεινε μόνος του ο Ρουι Κώστας.

Πάμε παρακάτου, πάλι σε μια αριστερή, έκλεινε λίγο αυτή, κουτουλάνε σα τα τραγιά ο Ναβάρος με δυο Εφ – Djs. Τροπέτο και ο Ναβάρος.

Έχουν πιάσει τον κατήφορο και οι Αχώνευτοι εντ κο. Βγαίνουν οι Καντελεβανσέοι μπροστά να κάνουν στρατηγική. Θα έπιανε αν δεν σαβουριαζόσαντο ο Αδύναμος Πόρτε.

Μολέμας. Κρίμα τα νιάτα την τσαχπινιά.
Joe Bar Team, το κλασσικό καρέ, με την στροφή, την ταμπέλα και το γαμωτ... γαμώτ... γαμώτ...
Απ’ όσους καβαλάνε για τους Ταψού αυτή την εποχή, μόνο δύο κατεβαίνουν αξιοπρεπώς. Δύο γυναίκες. Ο Αντρούτσος και το Εντελώς Ταγάρι. Παραπέρα, Φιλιώ Πυργάκη, σα περπατάς παραπατάς με κίνδυνο. Τον Άγκρυ είχε αφίσσα πάνω απ΄το κρεβάτι του?

Συνεχίζουμε, έχει ακόμα ψωμί. Υπερωρίες οι Μπαζοφόρες, δεν τους προλαβαίνανε.
Στο ξεκούδουνο. Στο εντελώς όμως...
Η τελειότητα. Ο έχω δουλέψει τις κατηφόρες γι’ αυτό πήρα το τισέρτ...
Ούτε να σαβουριαστεί δεν ξέρει ο ξέκλαρος. Τόσο άμπαλος.
Πήρε στο λαιμό του και τον Κανιμπάλι.

Οι μπροστινοί έχουν πιάσει τον τελευταίο ανήφορο. Ο Ρουίς ο Κώστας δηλαδή.
Και κολλητά μας εμφανίζουν τον Μπερντέ μ’ ένα δουλικό να τον κυνηγάνε.
Τον φτάνουν, τον περνάνε και συνεχάει μονάχος του για τη νίκη.

Πιο πίσω είναι ο χρρΦτουμ με τους κάτι που μοιάζει με Φαβορίτ σ’ ένα παρεάκι.
Και κάτι προσπαθούν να κάνουν. Ο Μόλεμας έχει μείνει τρεις μέρες πίσω.

Μην στα πολυλογώ, τα φέραν από δω, τα φέραν από εκεί, Μπερντές δεύτερος, Γκουιντάρας τρίτος.
Και θες να μου πεις ότι δεν είναι στημένο από τους μπουκ?

Comments

Popular posts from this blog

Τι νέα;

Ρηβιούστ του 17ου ΕΤΑΠ του Tour

Ρηβιούστ του 13ου ΕΤΑΠ του Tour