Ρηβιούστ του Επάρατου Κοκοκό aka 12oυ ΕΤΑΠ του Tour.

Σήμερα οι κουρCάδες είχαν ν’ ανέβουν μια HlapaCheikia Corifi. Το πολύ γνωστό Μονβεντούζ. Με τα τελεφτερίκ του, τα Σαχλέ του [πολύ πιο κάτου αυτά] τα μονοπάτια του, τις ανεφόρες του...

Σ’ αυτό το τελευταίο είχαμε ένα θέμα.
Με το που το άκουσαν άρχισε η μουρμούρα. Και που να τρέχουμε εκεί πάνου... και τι νόημα έχει... και έχει πολύ αέρα θα πουντιάξουμε...
Αυτό πάλι το κόλλημα με τον αέρα δεν μπορώ να το καταλάβω. Ποδηλατικό αγώνα κάνουν ή Ρεγκάτα στα Κουφονήσια κι όταν αρχίζει ο Σορόκος βγάνει απαγορευτικό ο λιμενάρχης για την ασφάλεια των πληρωμάτωνε?
Από την άλλη μας τα ‘χουν ζαλίσει με το πελοτόστ ότι είναι για να σε καλύβει απ’ τον αγέρα. Αφού είχε όπως λέγανε αγέρα, να κάνανε πελοτόστ να γλιτώσουν. Γιατί δεν κάνανε?
Μην άγχεσαι λατρεμένε μου αναγνώστη εδώ θα μάθεις την αληθινή αλήθεια. Οι άνθρωπες είναι λαμόγια κοροϊδεύουν τον κοΖμάκη.

Τέλος πάγκων με τα πολλά τους καταφέρανε τους διοργανωτάς και θα πηγαίνανε τελικά μέχρι το Σαχλέ για τσάι.
Είναι και τσίπιδες. Κατεβαίνει ο Ντουντ από το ride στο Σαχλέ κάνει τα γιομαμέν του, πίνει και δυο μπύρες, τρώει κι ένα σάντουιτ με προσούτο και τσένταρ. Οι άλλοι την έβγαλαν μ’ ενα τσάι και δυο τζελάκια όλη μέρα.

Στον Αγκών τους τώραΤο πελοτόστ στον κάμπο και καμια 15αριά Ντελαμοτοκρός μπροστά στο 11λεφτο. Παραδοσιακιά κατάσταση όταν παίρνουν το τισέρτ οι Αχώνευτοι.
Η μέρα κυλάει ήσυχα, δεν συμβαίνει τίποτα και περιμένουμε όλοι να φτάσουν στον ανήφορο, όπου θα γεμίσει το σύμπαν μπάζα με κολάν και κράμπον.

Μπαίνουν μπροστά οι Ταψού στο πελοτόστ, ανοίγουν λίγο τα γκάζα κλάνουν κάμποσοι από πίσω. Φτιάχνουν σικό τους παρεάκι χοροστατούντων των Σαγκανάκη και mc Ταπινωόλα που έχουν ο ένας το Βαζελοτισέρτ και ο άλλος το Πόλκαντοτ.
Και οι Ντελαμοτοκρός χωρίζουν τα τσανάκια τους μετά την Ενδιάμεση Βούτα. Άλλοι πήγαν για τη νίκη και άλλοι άραξαν να μαζέψουν χόρτα μέχρι να έρθουν οι αποπίσω.

Μπροστά στο πελοτόστ έχει μπει μια Μαρίκα πλέον και πίσω κολλητά της οι Αχώνευτοι. Κι εκεί που πάνε μες την καλή χαρά, σε μια αριστερή που άνοιγε σαβουριάζεται η Μαρίκα και καπάκια 2-3 Αχώνευτοι.
Τσου προσπερνάνε οι επιβιώσαντες και συνεχάνε. Εκεί ο χρρΦτούμ κάνει την πουστίτσα. Ανάβει αλάρμ και σταματάει στην άκρη.
Οι άλλοι σα μαλάκες κάνουν φερπλέι νομίζοντας ότι κάτι έπαθε. Τίποτα δεν έπαθε. Απλά θα έμενε χωρίς δουλικά και θα του πίνανε οι αλλοινοι το αίμα με το μπουρί της σόμπας. Οπότε έκανε τον ψόφιο κοριό.
Πάνε σημειωτόν για κάμποσο, τους προλαβαίνει και του γρρντουπ Σαγκανάκης – mc Ταπινωόλα και ξαναγίνονται μια ωραία ατιμόσφαιρα.
Συνεχάνε και μετά από λίγο ξανακλάνουν οι Σαγκανάκης – mc Ταπινωόλα μαζί με κάτι αλλοινοί και κάνουν το δικό τους παρεάκι.

Οι Ντελαμοτοκρός μπαίνουν επιτέλους στην κουτσουρεμένη και κοκοκοκοκο ανηφόρα για το Μονβεντούζ.|
Κατεβάζει δευτέρα ο γίγαντας Γκρέιντερ που δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ στο Tour και λακάει. Μια διαφορά 20 δεύτερα την κάνει.

Από πίσω είναι ο Ντετζές, ο Ναβάρος κι ένα Κιουφάσκελο. Παουλάνερ ή κάτι τέτοιο.
Τον μαζέψανε τον Γκρέιντερ και φύγανε μπροστά οι άλλοι γιατί είχανε βάνει το ανηφορίσιο σετάπ με τις μπλοκαδούρες. Ο Γκρέιντερ δεν ξέρει απ’ αυτά. Μόνο για Τελικιά Βούτα κάνει.

Πάει κατα πάνου το τρίο πότε κλάνει ο ένας, πότε κλάνει ο άλλος, πότε αναστένεται ο ένας, πότε ο άλλος. ΚουρCάδες στον ανήφορο.

Μετά από καμιά βδομάδα κοντά μπαίνει και το παρεάκι των Φαβορίτ στην κουτσουρεμένη και κοκοκοκοκο ανηφόρα για το Μονβεντούζ. Πρώτος κάνει να λακίξει ο Ρονάλντος. Πάει λίγο παραπέρα και κλάνει.

Μετά αναλαμβάνει ο Γκουιντάρας. Τον μαζεύει ο χρρΦτουμ. Πάει κοντά και ο αδυναμοσΠόρτε. Οι άλλοι δεν δείχνουν να μπορούν. Μην νομίζεις όμως ότι τρέχει και κάτι. 3 – 4 καρότσες διαφορά έχουν.

Ο Γκουιντάρας αρχίζει και κλάνει. Μένει όλο και πιο πίσω, αλλά έχουμε πει την άλλη εβδομάδα δεν θα κλάνει. Τώρα κάνει στρατηγική.

Κατεβάζει μια δευτέρα ο Μολέμας απ’ τους Ταψού και μαζέυει χρρΦτουμ και αδυναμοΠόρτε στο χαλαρό. Οι άλλοι Γκουιντάρες, Αρούστ, δενειναιοερνεστοΒαλβέρδε κλάνουν... διακριτικά...

Το ετάπ το κερδάει ο ΝτεΤζές αλλά δεν είναι αυτό που πρέπει να σταθούμε.
Το σημαντικό γεγονός της ημέρα είναι ότι είμαστε 1.7 χλμ πριν το τέλος και τα Φαβοριτ περνάνε επιτέλους τον Γρέιντερ που ανεβαίνει στα κόκκινα προς μπλαβί.
ΠεΖμου λατρεμένε μου αναγνώστη, εσύ που είσαι τίμιος.
Είσαι διοργανωτής και βλεπεις απόσταση και σκηνικό.
Δεν σταματάς εκεί το Ετάπ και το δίνεις στον Γκρέιντερ?
Γιατί έτσι.
Γιατί είναι ένας τίμιος γορίλας. Ένας ταπεινός εργάτης του θεάματος όποιο κι αν είναι αυτό, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Αλλά αυτά συμβαίνουν σε ιδανικές κοινωνίες που δημιουργούν ιδανικούς αγώνες και που δεν έχουν καμία σχέση με τους κουρCάδικους.

Γιατί στους κουρCάδικους, πάει να κάνει επίθεση ο αδυναμοσΠόρτε στον χρρΦτούμ και τον Μόλεμα και τελικά έκανε επίθεση σ’ ένα ματοσακό.
Είχε βάλει το κεφάλι κάτου σα τραγί που είναι και τους διεμβόλισε. Από κοντά και τ’ άλλα δυο τραγιά. Ο χχρΦτούμ και ο Μολέμας.
Πρώτος σηκώνεται ο Μολέμας καβαλάει και φεύγει. Δεν θέλω να επεκταθώ επί του θέματος.
Σηκώνεται ο χρρΦτούμ και το κόβει ποδαράτο.
Άλλο να στο λέω κι άλλο να το βλέπεις.
Φωνάζανε από πίσω από δίπλα, τα κινητά πήραν φωτιά... μεγάλεεεεεε ποδήλατοοοοοο... ποδηλατικός αγώνας γιου νόου...
Τίποτα. Να μην μαζέυεται το άτομο με την καμία.

Είσαν κι έπαθαν να τον ανεβάσουν σ’ ένα παιδικό να μην γελάει όλη η κοινωνία.
Τερματίσαν όλοι, βγαίνουν τ’ αποτελέΖματα.

Τα βλέπουν οι μπουκ στο Ασιατικό, άρχισαν τα εμφράγματα.
Σε χρόνο dt πακετάρουν Μαμαλάκη σε τσάρτερ και τον στέλνουν να καθαρίσει την μπουγάδα.
Βγάνουν κι ένα “σύντομα κοντά σας με νέα αποτελέΖματα”

και αυτό το πράμα επιμενούν να το λένε αγώνα.
Παντού παράγκα και ούτε μία παραίτηση δεν ζήτησε ο Ζαν Πωλ Κοντονικιού.

Για το κοκοκο του ανήφορου στο Μονβεντούζ σας είπα? Το σκατό στην κάλτσα τους έφτασε μόλις έμαθαν ότι πρέπει ν’ ανέβουν εκεί που ανεβαίνουν οι χλapaCheοι....
Μέχρι το Σαχλέ για ριζόγαλο και πολύ τους ήταν.

Comments

Popular posts from this blog

Τι νέα;

Ρηβιούστ του 17ου ΕΤΑΠ του Tour

Ρηβιούστ του 13ου ΕΤΑΠ του Tour