Ρηβιούστ του 16ου ΕΤΑΠ του Tour

Μετά το χτεσινό ρεπό ξαναπιάσανε δουλειά τα ζουζουνέτα μου. Τελευταία εβδομάδα αυτή, τον φάγαμε τον γάιδαρο και την ουρά μη σου πω, η φούντα στο τέλος έχει μείνει, άντε και του χρόνου.

Σήμερα είχαν ένα κατήφορο και μετά κάμπο. Μή νομίζεις κανα κατήφορο της προκοπής. Σχεδόν ισάδι. Σαν το 5 και το 10 στο λοφάκι με τους άμπαλοι. Κοινώς μηδενικιά δυσκολία.

Είχαμε και αέρα. Κρόσγουι και άρχισε η γκρίνια. Και καλά να μας πείσουν ότι θα έκαναν κά
τι πολύ δύσκολο. Τα λένε και νομίζουν ότι μιλάνε σε τίποτα τσοπάνηδες. Λες και δεν ξέρουμε εμείς από ιστιοπλοΐες, θάλασσες, σερφ, φλαμίγκο.
Καλοκαίρι έχουμε ο κόΖμος πάει στα μπάνια του λαού, με το ιστιοπλοϊκόν το οποίο εκ της πλαγιοδρομήσεως προωθείται εις την επιθυμητήν τοποθεσίαν, Μυκόνιους Νήσους συνήθως.
Να τελειώνουμε μ΄αυτή τη ιστορία. Έχουν ένα άθλημα... νταξ άθλημα τώρα και το μπάτμιγκτο άθλημα το λένε και τι να λέει... έχουν που λες ένα άθλημα διάρκειας όσο το καλοκαίρι χωρίς τα μελτέμια και κάνουν λές και είναι το Τσάμπιο Λι.

Έχουνε ξεκινήσει, πάνε να λακίξουν διάφοροι αλλά δεν γίνεται δουλίτσα. Δεν το πολυπιστεύον κιόλα μεταξύ μας. Οπότε πάνε παρεάκι με τις Ηλιοπροστασίες πρώτη μούρη, εναλάξ με τους Αχώνευτους. Όλοι μαζί, εχτός από τον Κίντελ Έκπληξη που έχει κλάσει με το καλημέρα και μένει πίσω στο δυομισάλεφτο με κάτι αλλοινοί.

Εκεί όπως πάμε, ανακαλύφτουμε ότι ο Μπουρουχανί που ήταν με το παρεάκι του Κίντελ Έκπληξη, έχει ανοίξει και πάει να μαζέψει τους μπροστινοί. Τον περιμένουν και άλλοι δυο απ’ τις Γριές κάνουν τρενάκι και σιγά σιγά κλείνουν τη διαφθορά με τους μπροστινοί.

Πιάνουν κάμπο, τρώνε μια σαβούρδα για τα καλοσορίΖματα. Κανένας τροπέτο.
Ο Κίντελ Έκπληξη έχει μείνει κάτι χρόνια πίσω.
Βγαίνει ο Μαμαλάκεν και κάνει τεχνικιά ανάλυση τι είναι το εσελόστ. Το εσελόστ είναι απροΖδιόριστη υποδιαίρεση του πελοτόστ που δημιουργείται όταν οι κουρ
Cάδες κλάνουν στον κάμπο και δικαιολογούνται ότι φύσαγε κι έβγαλε απαγορευτικό η δασοπροστασία, ξέρω γω.

Εκεί που πάνε, ανοίγει ο Μπιστολέρος μ’ άλλους δυο Ταψού
να λακίξουν. Κι εκεί που είναι έτοιμοι οι Αχώνευτοι να βγάλουν να κουνάνε τα μαντήλια, ορμάνε οι Ηλιοπροστασίες και τους μαζεύουν. Οι Ηλιοπροστασίες, βλέπουν τι παίζει γύρω, τραβάνε τις κωλοτριχές τους που στείλανε τον Ντουμούκη διακοπές, αντί να τον φέρουν κι εδώ να τους γλεντήσει οπότε κρατάνε κρατάνε τα προσχήματα.

Συνεχάμε πιάνουμε Ενδιάμεση Βούτα, κερδάει ο Μαθιός καθότι είναι οι μόνοι οργανωμένοι επί τους θέματος.

Έχει αρχίσει να χάνεται η οργάνωση και μυρίζει εσελόστ.
Εκεί όπως πάνε στον κάμπο ξανασαβουριάζονται. Μέσα και ο Πανταόχις. Απ τις απογοητέφσεις του Tour. Μηδενικιά παρουσία. Κανα δυο φορές Ντελαμοτοκρός χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Και γίνεται του εσελόστ το κάγκελο. Φαβορίτ μπροστά, εκτός Μπιστολέρο και του Νταν του Μάρτιν.
Ο Νταν ο Μάρτιν έχει τον Μπραμπίλια μαζί και προσπαθεί να μαζέψει.
Μπραμπίλιας. Άλλη μεγάλη απογοήτευση του Τουρ. Τελείως απαρατήρητος, μηδενική παρουσία.
Ο Μπιστολέρος είναι ακόμα πιο πίσω σε δικό του παρεάκι.

Εκεί όπως πάνε αρχίζουν κι έχουν πρόβλημα οι Καβλόγκαζοι. Είναι κάποιοι αλλά δεν έχουν δουλικά να κάνουν τραινάκια.
Δυο χιλιόμετρα πριν το τέλος ορμάει ο
Μπενάτης να πάρει το ετάπ. Τον μαζεύουν χωρίς δυσκολία.
Είμαστε Τελικιά Βούτα, φαβορίτ και καβλόγκαζοι έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια, Μαθιός στο φώτο φίνις τον Μπάζοχάγκεν και τον ΝτάνγκενΖντουβ.

Ο Νταμ ο Μάρτιν έχασε 50 δεύτερα.

Comments

Popular posts from this blog

Τι νέα;

Ρηβιούστ του 17ου ΕΤΑΠ του Tour

Ρηβιούστ του 13ου ΕΤΑΠ του Tour